top of page

Àligues petites, per Sant Joan i per Sant Pere


L'Àliga Petita de Reus dansant pels carrers. Fotografia: Els Gegants Som

Les ciutats de Valls i Reus ja tenen un nou element festiu que s’incorpora als seus seguicis infantils. Ambdues poblacions han estrenat àligues petites que seran portades per els infants.

Valls

En motiu de la Festa Major de Sant Joan de Valls, la tarda del 21 de juny, es va viure un dels moments més esperats per la mainada: la presentació de l’Àliga petita de Valls. El nou element festiu que s’incorpora al tombet de la ciutat, ha estat modelat i forjat a imatge i semblança de la peça original gestada per les Decennals de 1991, fa 25 anys, a càrrec del seu mateix creador, l'escultor vallenc Anton Gurí. L'àliga petita, que ha tingut un pressupost de construcció d'11.990 euros, ha fet la seva estrena ballant al bell mig de la plaça del Blat, aompanyada per l'àliga de la Festa Major dels Petits de Vilafranca del Penedès, que li ha fet de padrina. Tot seguit, una cercavila d'estrena va recórrer els carrers del Barri Antic.

Reus

Ahir, dissabte 25 de juny, va tindre lloc l’estrena de l’Àliga petita de Reus, en un acte on els petits de la ciutat reusenca van ser els protagonistes. En motiu del 20è aniversari de l’Àliga de Reus i del reclam popular de la gent, s’ha estrenat un dels elements més notaris i estimats del seguici festiu. L'Àliga petita de la Patum de Berga i la Mulasseta de Reus són les padrines d'aquest nou element que s'afegeix al seguici infantil de la capital del Baix Camp.


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
bottom of page