top of page

Els gegants de l’Arboç, guanyadors del primer concurs nacional de balls de gegants!


Els Gegants de l'Arboç, guanyadors del primer concurs nacional de ball de gegants. Fotografia: ACGC

Una desena de colles geganteres d’arreu del principat es van disputar els diferents premis realitzant les seves danses

El passat diumenge, 5 de juny de 2016, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, a Barcelona, va ser durant tot el matí la seu del 1r Concurs Nacional de Ball de Gegants, organitzat per l’ACGC (Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya). Una desena de colles geganteres de diverses demarcacions del prinicipat van prendre part d’aquesta primera edició, on es va premiar tenint en compte l’excel·lència de la música i la coreografia dels balls de gegants.

El concurs, tot i el seu nom, no és el primer que s’ha fet. Anteriorment ja s’havia celebrat diferents concursos que premiaven les coreografies dels gegants, com per exemple a Terrassa, Molins de Rei, Barcelona, Móra d’Ebre, Igualada o Poboleda.

En la darrera edició celebrada el diumenge passat van participar-hi: la Colla de Gegants i Nans de l’Arboç del Penedès (Baix Penedès), l’Assosació de Geganters d’Arenys de Mar (Maresme), l’Assosació de Geganters i Grallers de Bellvís (Pla d’Urgell), els Geganters i Grallers de Cervera (Segarra), la Colla Gegantera ‘’La Patufa’’ de Llinars del Vallès (Vallès Oriental), la Colla Gegantera d’Iluro de Mataró (Maresme), l’Assosació de Geganters i Grallers d’Oliana (Alt Urgell), l’Assosació Cultural Colla Gegantera de Palamós (Baix Empordà), la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari de Parets del Vallès (Vallès Oriental) i el Grup de Geganters i Grallers de Terrassa (Vallès Occidental).

La diada es va iniciar amb la plantada davant l’antiga fàbrica, seguida d’una passejada pels voltants de l’edifici, després de realitzar la foto de les colles participants. Tot seguit, es va donar la benvinguda i es va fer el sorteig d’ordre de les actuacions. A les once del matí va arrencar la mostra de balls del concurs, on el veredicte es va dónar cap a l’una del migdia, acabant amb l’entrega de recordatoris i premis, i un fi de festa. A més, l’acte també va servir com a escenari per a la signatura del nou conveni de col·laboració entre Estrella DAMM i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

En la primera edició del Concurs Nacional de Balls de Gegants, la colla de l’Arboç qui, fa un any, va aconseguir la tercera posició al concurs d’Igualada, va encapçalar la classificació. Les colles de Parets del Vallès i Iluro de Mataró van guanyar el segon i tercer premi respectivament. Per altra banda la colla de Bellvís, va endur-se un accèssit a la millor coreografia, i la colla d’Oliana, un accèssit a la millor partitura.


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
bottom of page