top of page

Solsona tanca el Carnaval amb un homenatge a Manelet Casserres!


Cartell del Carnaval 2016 de Solsona

El passat 10 de febrer Solsona va cloure el seu Carnaval 2016 amb un homenatge a Manel Casserres, conegut popularment com Manelet, desaparegut des del passat mes d’abril.

Tots els gegants del Carnaval eren plantats al magatzem de l’esbojarrat bestiari, i l’esperit Casserres, pare i fill, voltant per la sala. La pluja no va permetre la plantada prevista a l’exterior, però els ruixats no van poder evitar que la ciutat recordés els constructors desapareguts i que el Carnaval els retés un especial homenatge el darrer dia de la festa. La darrera jornada del Carnaval de Solsona va començar a mig matí amb la instal·lació de l’ermita ardent, on els solsonins es van poder acomiadar del Carnestoltes en les hores prèvies al seu enterrament.

La pluja que va caure a primera hora de la tarda va fer que la plantada de gegants s’hagués de fer en l’interior del magatzem on el bestiari reposa durant els dies de disbauxa, a tocar al portal del Castell. Això va deslluïr una mica el que havia de ser l’inici de l’homenatge que la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona havia preparat per recordar als mestres geganters.

Quan va parar de ploure, els solsonins van anar cap a la plaça del Ruc per tal de començar la vetlla i organitzar la posterior processó darrere el fèretre de Sa Majestat Carnestoltes pels carrers del nucli antic. La tan esperada pluja, inoportuna ahir, va donar una treva a partir de mitja tarda que va permetre la realització de la resta d’actes del vespre amb normalitat.

Així, les comparses, organitzades en una processó d’espelmes i al ritme de la música de l’enterrament del Carnestoltes que va interpretar, com és habitual, l´orquestra Patinfanjàs, van acompanyar el Carnestoltes fins a la seva darrera destinació, al pati de l'escola Arrels. Allà, com és tradició, va ser el mateix Carnestoltes, Jaume Subirà, qui va encendre la metxa de la traca que serveix per donar inici a la cremada del ninot que el representa. Un cop cremat, els solsonins van poder gaudir del tradicional castell de focs que serveix per tancar el Carnaval solsoní.

A partir d’aquest moment, els gegants i els geganters, que van respondre a la crida que havia fet la Colla Gegantera per participar al homenatge, es va posar en marxa. Des del portal del Castell va començar la baixada de tots els gegants amb ritme del bufi en el que va ser el colofó de la setmana de Carnaval a la capital solsonina.

A l’hora de tancar l’edició, era previst que els gegants del Carnaval continuessin ballant fins a la plaça Major, que és on havia de finalitzar la baixada i on, quan sonen les 12 als campanars de Solsona, la música del darrer bufi s’atura. Enguany, però, estava previst que la festa s’allargués una mica més i que els gegants restessin a plaça en l’homenatge al seu constructor, Manelet, juntament amb les comparses. Un audiovisual de la Colla Gegantera era el final.

Font: Regió7

Per veure el vídeo de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona en homenatge a Manelet Casserres, feu clic al següent enllaç:


Entradas destacadas
Vuelve pronto
Una vez que se publiquen entradas, las verás aquí.
Entradas recientes
bottom of page